Csabinál Zuglóban


Sztori #01: a lakás.

Egy néni lakott itt korábban. Már akkor is világos volt a néni retró stílusban berendezett otthona ellenére (ő biztosan nem retrónak hívta, ugyanakkor a fény aláhúzandó). Ezért szeretett bele Csabi a lakásba (nem feltétlenül volt cél Zugló). Aztán mindent felújítottak. Falakat nem döntöttek ki, de a legfontosabb volt, hogy a lehető legvilágosabb legyen a végeredmény. A rusztikus részleteket megtartották, felújították, máshol használták, újragondolták. Az 50-es, 60-as évek értekei tovább élnek. Sőt, még a hálószobai ajtófélfában lévő hinta kampók is eredeti, már korábban itt lévő darabok és nem tűntették el. Az unokáknak vagy piszkos játékokhoz jók lesznek (igen, ugyanezt a pocsék viccet sütöttem el a beszélgetés közben is, szóval ezt nem Csabi mondta).

Sztori #02: amiért nem piros a padló.

Természetesen azért lett fehér a padló, hogy minél világosabb legyen az otthon. Ja, és a padló (és a fehér falak) egyben a fotózás háttere, alapja, ami Csabi Instagram bejegyzéseinek stílusához elengedhetetlen. Tehát stúdió is. A régi parkettát nem lehetett megmenteni, új hajópadlót festettek fehérre. Messze nem olyan egyszerű volt, mint gondolták, messze nem csak egy réteget kellett festeni, de tadaaaaa: megérte. A fehér padlószegélyek külföldről jöttek, mert itthon nem leltek rá erre a méretre és formára.

Tény #01: ha stylist vagy könnyebb berendezni az otthonodat.

Igen, mert stylistként is nagyban, egészben kell gondolkodni. A lakás olyan, mint egy 30 fős reklámfilm szereplőinek öltöztetése: kombinálhatónak kell lenniük a részleteknek, hogy az adott darabokból mindig más és más szettet lehessen összerakni – ezt Csabi modta természetesen. Tehát, nem, nem könnyebb berendezni egy otthont, de gyorsabb és Csabi tudta már ez előtt a lakás előtt is, hogy milyen végeredményt szeretne látni. És igen, most már tényleg olyan, mint egy reklámfilm forgatás: állandóan változik, mindig minden máshova kerül. Ez egy játszótér.

Ellentmondás #01: ‘mindig így néz ki egy divatblogger, stylist otthona’ vs ‘ez a pedáns rend csak a kameráért pózol’.

Igen. Nem. Nem, mert Csabi ha dolgozik, akkor a befotózások miatt óriási rumlit csinál (a kamera mögött), elhuzogatja a bútorokat (minden darab könnyen mozgatható, gurul, görgője van, könnyen emelhető, nem karcolja a padlót…) és nagyjából minden a feje tetejére áll ilyenkor. És igen, mert estére minden a helyére kerül. Illetve ugye ez sem igaz, mert mindig minden máshova kerül és lesz az új helye és néz ki teljesen másként újra és újra (főleg a nappali és a hálószoba).

A nap kérdése: ki Csabi legjobb barátja otthon?

Egyrészt, ez meg hogy jön ide, ugye? De máris kiderül: az életviteléhez, az állandó rumli-rend-rumli munkamorálhoz, a vizuális letisztultságra való igénye miatt, a “mindig szépet szeretnék látni” attitűd és a rengeteg ruha miatt: a zárt tárolók. És szólok: Csabi szerint rendetlenség van a zárt ajtók mögött, de dőljön mindenki hátra, ennyi ruha mellett ekkora rendet még egy szomszédnál sem láttunk – belestünk a szekrényekbe Judyval.

_______________

Csabiról

Hubert Csaba, Chaby a ‘Smizedivat by Chaby‘ bloggere. 6 éve kezdte el a blogolást és ma már Magyarország vezető férfidivatbloggere. Gyerekkorában édesanyja volt a stílusikonja, aki megrögzött divatrajongó volt. A rajzolás, a fotózás mindig meghatározó szerepet töltött be az életében és a főiskola után indította a blogot, hogy öltözködésével, stílusával inspirálhassa az embereket. Rengeteg elismerés, díj mellett például jelölt és helyezett volt az ASOS Fashion Awards-on a legstílusosabb srác kategóriában.

www.smizedivat.blog.hu



Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük