Orsinál Csepelen

Képernyőfotó 2018-11-04 - 19.10.26 Képernyőfotó 2018-11-04 - 18.52.30 IMG_7102 IMG_7005  Képernyőfotó 2018-11-04 - 19.03.07

Lehet egy szobában élni. Jó, de hogyan? Úgy, hogy nem egy szobában élsz igazából. Mint Orsi. Az egész világ az otthona: a szüleinél a szobája, benne a 9 fiók és a kétajtós szekrény, a hatalmas bőröndje, a hotelszobák, a tetoválószalonok és a különleges világa, ami benne él, növekszik, fejlődik, mint a tinta indák a tetovált motívumokban. De ehhez a szabály: belül őrült, kívül letisztult. Balansz.

Oké, de ez nem vándorcirkusz élet, és igazából semmid nincs? Mindened megvan. Mint Orsinak. Minden, amire szüksége van és semmi több. Nem, nem csak a léthez feltétlenül szükséges dolgok, hanem MINDEN, ami jó neki, a szemének, a lelkének és a testének. Igazán meglepő látni, hogy igazán “felesleges” luxuscikkeknek is van bőven helye az otthonában, úgy, hogy nála nagyobb rendet még sehol nem láttunk. Minimalistaként élni annyit jelent, hogy bátran ki tudod mondani mire van szükséged és utána semmi nem kompromisszum már.

Tehát, mit tanultunk Orsitól, amikor nála szomszédoltunk? Meghökkentően sokat. Elsősorban azt, hogy egy ponton nehéz csak a mai habzsoló világunkban átbillenni: tudni, hogy nekünk mire van szükségünk és mi viszi előre mi életünket. Ha merünk a nem-trendek és a (túl)fogyasztói társadalmi elvárások (?) ellenkező irányába menni és magunkat középpontba helyezni, akkor már könnyű lesz eldönteni, hogy mi maradjon az életünkben és mi nem. Ezek után nem fájdalmas priorizálni, szelektálni, megszabadulni, elbúcsúzni és sokkal egyszerűbb életet élni, sokkal egyszerűbb térben. Ezek után a minőséget fogjuk a mennyiséggel szembeállítani, kevesebb, de jobb minőségű, univerzális, több mindenhez passzoló dolgaink – elsősorban ruháink – lesznek.  Letisztult, könnyen rendszerezett otthonunk lesz. Praktikus. Mindennek meglesz a helye, pont ott, ahol szükségünk van rá. Csak úgy, mint a zsúfolt részleteknek a tetoválószalonban, a pörgésnek az utazások alatt, az opulens részleteknek a tetovált motívumokon – a nyugalomnak és rendnek pedig otthon.

A praktikus egyben szemet gyönyörködtető is? Részben igen. Az, hogy Orsi 9 fiókban és egy kétajtós szekrényben él, példaértékű. De az igazán jópofa dolog, hogy nem sanyargatja magát holmi felesleges túlminimalista megfelelésnek és bizony bőven találtunk nála cukiságokat, dekorációkat, növényeket, kiegészítőket, apró részleteket, izgalmakat – a néhány négyzetméteres monokróm szobájában is. Orsi jó szomszéd, mert otthonosan fogadott minket. Aztán elkísértük dolgozni, ahol várták már a túláradó motívumok, egy elvarázsolt, zsúfolt világ, tele démonokkal, mágiával, művészi részletekkel, álmokkal, vágyakkal, bátorsággal, félelmekkel, titkokkal…

IMG_6999 IMG_7161 IMG_7113 IMG_7127 IMG_7215 Képernyőfotó 2018-11-04 - 19.02.52 IMG_7171 IMG_7110 IMG_7311 IMG_7250 IMG_7246 IMG_7259___________________4 thoughts on “Orsinál Csepelen”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük